Babyzwemmen

Vanaf 8 weken


Vanaf 8 weken kan je met je kindje meedoen aan babyzwemmen. Het is voor zowel vaders als moeders een mogelijkheid om al heel vroeg op een speelse manier met hun kindje in het water te gaan. Je kindje raakt op een ontspannen manier al vroeg vertrouwd met het water.


Lessen

De lessen bestaan uit spetteren, zwieren, zingen, drijven en onder water gaan. Je baby leert op deze manier kennis te maken met water. Ook is het goed voor de ontwikkeling van de spieren en de coördinatie van armen en benen. Je baby komt op deze manier ook in aanraking met andere baby's en volwassenen wat goed is voor de sociale ontwikkeling. Ook versterkt zwemmen de band tussen jou en je kindje. Je baby leert om jou te vertrouwen.

De watertemperatuur is ongeveer 32 graden. Het zwembad beschikt over een beweegbare vloer, waardoor de gewenste diepte ingesteld kan worden. Het water is chloorarm.

Het is wel belangrijk dat je zelf goed in de gaten houdt of je kindje niet te veel afkoelt.

De lessen duren 30 minuten. De laatste 5 á 10 minuten van de les kan er vrij gespeeld worden. Er kan één ouder mee het water in. Tijdens de les dragen de kinderen een zwemluier en een normaal zwembroekje.

Wanneer je kindje 2 jaar wordt, kunnen jullie doorstromen naar het puppyzwemmen.


Vrijzwemmen

Twee keer per jaar is er vrijzwemmen. In december en juni. Beide ouders kunnen dan het water in. Er zijn diverse speeltjes aanwezig.


De lessen worden gegeven op

Zondag

10:30 - 11:00 uur Leeftijd van 1 tot 2 jaar
11:00 - 11:30 uur Leeftijd van 0 tot 1 jaar


Wachtlijstinformatie

10:30 - 11:00 uur Wachttijd 8 maanden
11:00 - 11:30 uur Wachttijd 2 maanden


Kosten

Inschrijfgeld: € 20,00
Lesgeld: € 340,00 per jaar of € 34,00 per maand (tien termijnen)
Diplomazwemmen: € 12,50

Aanmelden
Schrijf je eenvoudig in voor babyzwemmen. Nadat wij de aanmelding hebben ontvangen, zullen wij spoedig contact opnemen voor plaatsing.
Proefles
Het is mogelijk om een proefles mee te maken. De kosten zijn € 8,00. Naderhand bepaal je of je de lessen zou willen blijven volgen.